Wychowankowie świetlicy klas 4-8 doskonale wiedzą, że aby być zdrowym należy się przede wszystkim prawidłowo odżywiać. Każdy rozumie jak ważne jest spożywanie dużych ilości owoców i warzyw. Podczas zajęć, świetliczaki ze Świetlicowego Klubu Kulinarnego z myślą o witaminkach, postanowiły zrobić sok owocowo-warzywny. Dzieci przyniosły do szkoły m.in. marchewki, jabłka, gruszki. Przed przystąpieniem do pracy Pani Agnieszka Wojcik zapoznała wychowanków z urządzeniem do robienia soku – sokowirówką, jego działaniem oraz utrwaliła zasady bezpieczeństwa. Uczniowie kroili przyniesione owoce i warzywa, a następnie wrzucali je do sokowirówki, pracy tej towarzyszyła ogromna radość! Świeżo wyciskany sok wszystkim bardzo smakował, ponieważ wykonany był przez dzieci, bez dodatku cukru i bez konserwantów.
PIJMY SOK OWOCOWO-WARZYWNY NA ZDROWIE!
| Opublikowane w:
Aktualności